lauantai 14. maaliskuuta 2009

Mineraalimeikit

Tästä tulee piiiiiiitkä postaus... ;)
Kuten moni muukin, minäkin olen hurahtanut mineraalimeikkeihin. Tai no, en nyt aivan täysin. Luomivärien kanssa menee kauemmin aikaa kuin tavallisten eivätkä poskipunatkaan ole täysin tyrmistyttäneet minua laadullaan. Mutta meikkipohja on parempi kuin yksikään kokeilemani tavallinen meikkivoide. Tässäpä pikainen listaus käyttämäni mineraalimeikkipohjan hyödyistä sekä haitoista verrattuna tavalliseen meikkivoiteeseen:

+ Sävyjä on todella, todella paljon. Myös täysin valkonaamoille löytyy valikoimaa.
+ Eri ihotyypeille löytyy omat tuotteensa
+ Vaihtoehtoja löytyy, halusitpa keveän, semi-peittävän tai peittävän tuloksen
+ Hyvin tehty meikkipohja kestää, kestää ja kestää. Se kestää korjailematta koko pitkän päivän. Yksikään meikkivoide ei ole kestänyt mulla yhtä hyvin. Pari kertaa päivässä on pakko puuteroida lisää.
+ Huolimatta peittävästä meikkipohjasta, ainakaan mulla se ei näytä pakkelikerrokselta. Tulos on siis varsin luonnollinen.
+ Omalle iholle sopiva mineraalipohja ei tuki ihoa

- Meikkipohjan teko kestää kauemmin kuin tavallisen meikkivoiteen lätkiminen naamaan
- Jos kesken päivän tarvitsisi jostain syystä extrapeittävyyttä, sitä on mineraalimeikkien kanssa vaikeampi lisätä. Kyllähän se onnistuu, kunhan muistaa kuljettaa mukanaan meikkipohjapurnukan lisäksi kabukia, pääsee lisäämään meikkipohjaa jonnekin missä on peili ja hyvä valaistus sekä aikaa on tarpeeksi. Mulla ei tosin tämmöistä tilannetta ole tullut vielä eteen...
- Mineraalimeikkien levitykseen tarkoitetut siveltimet täytyy pestä kerran- pari viikossa. Tämmöiselle laiskiaiselle se tuntuu joskus iltaisin ylitsepääsemättömän vaikealta... ;)

Oikeita mineraalimeikkituotteita on vain vähän Suomen markkinoilla. Jotain löytyy, mutta ne ovat todella hintavia. Siksi tässäkin asiassa on syytä kääntyä nettiostamisen puoleen. Joka putiikilta voi tilata edullisia sampleja, eli näytteitä haluamistaan tuotteista. Ei siis tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Minä olen kokeillut muutamien eri merkkien mineraalimeikkejä. Tässä kokemukset:

Meikkipohjat:
Lily Lolo, sävy Porcelain. Ei tehnyt oikein mitään. Ei peittänyt, tasoittanut ihon sävyä tms. Parin päivän käytön jälkeen myös tukki, kasvot pamahti täyteen pieniä finnejä. En siis tykännyt.

Everyday Minerals, Semi-Matte, sävy Ivory. Aikalailla sopiva sävy, itse jotenkin kaipasin vähän vaaleampaa. Olisiko tuo jotenkin tehnyt ihosta tunkkaisemman värisen eikä kirkkaamman, kuten hyvät meikkivoiteet. Peitti melko hyvin. Toimi pari tuntia, mutta illalla liejuuntui. En siis tykännyt tästäkään.

LaurEss, Ethereal, sävy Gentle Ivory. Tämä on mulla jokapäiväisessä käytössä. Todella hyvä sävy, kirkastaa ihanasti yleisilmettä Pusu Ethereal peittää todella hyvin. Sillä kestää n. puolisen tuntia asettua kasvoille jonka jälkeen meikkipohja on parhaimmillaan. Aluksi siis näyttää siltä kuin se ei peittäisi paljoa, mutta kun malttaa odottaa hetken, ihon virheet haihtuu kuin tuhka tuuleen... Myös Ethereal liejuuntuu otsalta mikäli alla ei ole primeria ja päällä finishing powderia.
Elementalia mulla on
samplena sävyä Delicate Ivory. Vielä en ole kokeillut koko kasvoille, mutta leuassa testasin tätä vierekkäin Etherealin Gentle Ivoryn kanssa. Elemental DI oli selvästi liian vaalea.
Samplena löytyy myös Elemental Gentle Ivory. Kevyempää kuin Ethereal mutta peittää kuitenkin paremmin kuin esim. Lily Lolon pohja. Tätä kaavailen kesäkäyttöön :)

Concealerit:
Lily Lolo, sävy Blondie. Ei pahemmin peitä, mutta sopii silmänalusia kirkastamaan.

EDM, Intensive Concealer Fair & Multi-Intensive. Peittää vähän paremmin kuin LL, mutta sävyt ovat vähän turhan tummahkoja.

LaurEss, Alabaster. Toimii myös hyvin silmänalusille. Paras sävy ja paras peittävyys näistä neljästä kokeillusta.

Mä en oikeastaan huomannut näitten concealereiden kanssa, että peittäisivät näkyviä virheitä (Esim. punaisia finnejä) paljonkaan paremmin kuin meikkipohjat. Siksipä käytänkin ihan tavallista peitevoidetta mineraalimeikkien sijaan.

Primer:
Lauress, Kick Start sävy Light. Toimii erinomaisesti. Käytän tätä meikkipohjan alla. Lisää meikinkestoa sekä helpottaa meikkipohjan levitystä.

Finishing Powder:
Lauress, Fantastic Finish, sävy Light. Käytetään siis meikkipohjan päälle. Tämäkin saa täydet kymmenen pistettä! Pitää ihon luonnollisen mattapintaisena koko päivän aamusta iltaan!

Correctorit:

Lily Lolo, Blush Away: Ei tehnyt yhtään mitään mun punaposkille. Meikkipohja ja concealer toimivat paljon paremmin.

Poskipunat:

EDM Salon Fun. Tämä on kiva, vaalealle iholle saa kyllä laittaa aika varovasti. Sävy tummahko violettiin taittava pinkki.

EDM Snuggle. Kerran kokeilin, ei oikein iske. Tunkkainen persikkainen vaaleanpunainen.

Nämä poskipunat ovat siis sheenejä ja antava samanlaisen hohdon kuin MACin mineralize skinfinishit (Tai no mulla kokemusta vain sävystä Light Flush), joten ehkäpä noita voisi lisää kokeilla...

Hohdetuotteet:

Lily Lolo, Star Dust: Olen käyttänyt tätä kulmaluulla ja toimii erinomaisesti! Antaa kauniin, kirkastavan hohdon joka korostaa kauniisti kulmia ja muuta silmämeikkiä.
Vielä kuvat omistamistani Lauressin mineraalimeikeistä (Kuvat Lauressin nettisivuilta) sekä swatcheja:


Ethereal Gentle Ivory


City Lights Kiss


Gem Lights CaressGem Lights Canyon


Gem Lights Charisma


Gem Lights DivaGem Lights Jaded


Gem Lights Jaded, Gem Lights Caress & City Lights KissGem Lights Diva, Gem Lights Charisma & Gem Lights CanyonCity Lights Kiss, Gem Lights Caress & Gem Lights JadedGem Lights Canyon, Gem Lights Charisma & Gem Lights Diva
Canyonissa on jännä vaaleanpunainen hohto mitä en saanut ihan kunnolla kuviin.
5 kommenttia:

 1. Iso kiitos sinulle tästä postauksesta!

  Tästä on ollut tosi paljon apua. Olen vasta hurahtanut kosmetiikkaan ja ihan uusi mineraalimeikkien maailmassa, joten palaan aina uudestaan ja uudestaan lukemaan tätä ja vinkkailen myös kavereilleni joita mineraalimeikit ovat alkaneet kiinnostaa. :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla että postauksesta on hyötyä! :) Kysy ihmeessä jos mieleesti juolahtaa jotain kysymyksiä mineraalimeikeistä, katsotaan osaanko auttaa!

  VastaaPoista
 3. Neidonkorento, kurkkasin kivan oloista bloginalkuasi ja olisin kommentoinut, mutta en pystynyt. Johtuukohan sun asetuksista vai kämmäilenköhän ihan itse? :D

  VastaaPoista
 4. Osaisitko kertoa, onko Dermosilin Devoted mineraalipuuterissa "ei mineraalimeikille ominaisia ainesosia" siis sellaisia, jotka tukkivat ihohuokoset?
  Onko sinulla kokemuksia Jane Iredalen tuotteista?

  VastaaPoista
 5. Minulla ei ole kokemusta Dermosilin eikä Iredalen tuotteista. Pikaisesti kun katsoin tuon Dermosilin tuoteselostetta, ei siinä näkynyt mitään "hälyttävää" :) Ihan tuttuja nuo aineet ei mulle ole, mutta mitään yleissti tunnettuja tukkivia ainesosia ei ollut. Tocopheryl Acetatea eikä Bisabolo- nimistä ainetta tietääkseni ole ns. puhtaissa mineraalimeikeissä. Näiden vaikutuksista en kuitenkaan osaa sanoa :(

  VastaaPoista