keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Ounou, mun kynsi lohkesi!!

Enpä olisi toivonut pääseväni postaamaan tästä aiheesta! Juuri reissun alla mun keskisormen kynsi päätti lohjeta. En tiedä miten tämä traaginen onnettomuus pääsi tapahtumaan, mutta voitte olla varmoja että järkytys oli suuri huomattuani armaan kynteni kunnon! Lohkeama ulottui lähes puoleen väliin kynttä ja se sijoittui juuri kynnen valkoisen osan ja ihossa kiinni olevan osan väliin. Ja koska minähän en juhannustani lyhytkyntisenä vietä, päätin paikata kyseisen kapistuksen.

Muistin lukeneeni jostain kynsiliimasta ja teepussin palasesta paikkausvälineinä. No eihän mulla kynsiliimaa ole joten käskin (kauniisti pyysin) avon etsimään pikaliimatuubin meidän Miehisestä Kaapistamme. Koska shokkitilani oli varsin laaja, poistin vain äkkiä lakat, mutten alkanut viilaamaan tai öljyämään kynttä. Leikkasin teepussista pienen palan paikkausta varten. Ensin lohjenneelle kohdalle levitettiin pikaliimaa ja sitten painelin sen päälle teepussin palan. Coctailtikulla painoin teepussin palaa kunnes liima jämähti. Alla kuva tämän vaiheen tuloksesta. Leikkasin vielä tuon ylimääräisen osan teepussin palaa pois.

(En edes malttanut huoleltani poistaa lakkoja kunnolla!)


Seuraavaksi levitin koko kynnelle Opin natural nail strenghteneriä kaksi kerrosta. Samaa lakkaa laitoin ohuelti myös kynnen alapuolelle. Painelin teepussipalan reunat kunnolla lakkaan kiinni jotta eivät jää törröttämään.


Ja kappas! Kuin uusi :D Lakkasin kynnet CG Strawberry Fieldsillä. Ajattelin, että kimalteinen lakka häivyttää paikkauksen paremmin kuin ihan tasainen lakka.
Kyllähän tuo paikka vähän näkyy tietyssä valossa tuolta alta, mutta en usko monenkaan huomaavan jos ei asiaa tiedä.
Nyt vielä yöksi öljyt kynsinauhoille niin siistiytyy olemus :)


Pidin siis tätä systeemiä kynnessä noin viisi päivää ja pysyi mainiosti. Kynsi oli aivan yhtä tukeva/kova kuin yleensäkin eikä sitä tarvinnut varoa. Yritin poistaa teepalapussia, mutta liima on jämähtänyt niin kunnolla kynteen, ettei paikkaus suostu irtoamaan. Lyhensin siis kynnen lohkeaman yläpuolelle, kasvakoot paikka aikanaan pois muun kynnen mukana. Eipä tuon olemassaolo paljon haittaa kun ei sitä edes erota kynneltä :)

Kuinka lukijani selviävät näistä yllättävistä tilanteista, pidättekö pään kylmänä vai kehittelettekö äkkiä jonkun avun kauhun sekaisissa tunteissa kuten minä? :D

12 kommenttia:

 1. aika kätevä keino, itelläni kanssa pääsee välillä kynnet oikein kunnolla lohkeamaan niin pitääpä seuraavaksi testata;)

  VastaaPoista
 2. Itse oon nyt käyttänyt pian jo kuukauden verran "laastaria" peukalon kynnessä. Reoesi myös aivan tipin alusta. Repeämä oli onneksi vain pari milliä. Laitoin ensin tipan tuota samaista Opin kynsilakkaa, teepussin pala päälle, sitten 2x Opin lakka ja vielä päälle värilakka. Ja vaihdan jokaisen lakanvaihdon yhteydessä "laastarin" uuteen. On tosiaan hyvin kestänyt, kunhan muistaa varoa ettei ala esim. avaamaan mitään purkkeja tai purnukoita sillä kynnellä.

  Taidan käyttää tätä menetelmää vielä sen verran että repeämä kasvaa enemmän ulos, sitten vain reilusti lyhentämään kynsiä. Eli ehkä joku kaks kuukautta vielä :P

  VastaaPoista
 3. Ainakin vielä on kynsi "ehjänä" :) Ja mun kynnet kyllä kokee välillä kovia, joten olen oikeastaan yllättynyt kuinka hyvin tämä paikkaus kestää! Leikkaan kyllä lyhyeksi, kunhan pääsen kotiin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä postauksesta! Tänään repesi kynsi, ja sitten paniikissa mietin, että mitä ihmettä nyt teen ja sitten muistin tämän vanhan postauksen ja tein tämän mukaan :) Kiitos! Tuntuu toimivan.

  VastaaPoista
 5. Hienoa että sait Anonyymi avun täältä :D Toivottavasti kynsi paranee pian ;)

  VastaaPoista
 6. wau !!! Löysin tän blogin vasta 5 min. sitten ja oon ihan haltioissani. Tosi hyviä vinkkejä sulla. Semmosia mitä en ois ikinä tajunnu ja ne on tosi hyödyllisiä. =)

  VastaaPoista
 7. Ah, tämä kirjoitus pelasti päiväni. Kynsi lohkesi äsken, ja hysteerisenä lähdin etsimään Googlella apua ja löytyi. Kiitoooooos!

  VastaaPoista
 8. Hyvä ohje! Koitin sitä ja paikka pysyi noin viikon kunnes repesi pois :o. Nyt laitoin uuden ja se jäi näkyviin tosi rumasti. Ekalla kerralla ei näkynyt juurikaan..Laitoin mielestäni paikan samalla tyylillä. Osaatko sanoa mitä tein väärin?

  VastaaPoista
 9. Tosi vaikea kyllä sanoa, kun ei sinänsä tiedä mitä teit ja miten :D Voihan olla, että revenneet reunat olivat kuitenkin jo huonontuneet niin paljon viikossa, että uuden paikan laitto ei vaan onnistunut yhtä siististi. Kynnen pinnassa on voinut myös olla vanhaa liimaa, joten uusi paikka ei ole asettunut yhtä hyvin.

  Arvailuja siis vain :)

  VastaaPoista