maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kauniin ihon inhokit & suosikit

Olen yrittänyt kiinnittää huomiota ihonhoitoon sillä kaunis iho mahdollistaa myös paljon paremman lopputuloksen meikatessa. Muutamat ihon inhokit ja suosikit ovat nousseet selvästi esiin joten esittelenpä ne täällä :)

1.
Inhokki: Kahvi
- Kahvi on hyvää ja se piristää. Mikäli takana on parin tunnen yöunet, kahvi on ainut asia jolla saan itseni pysymään skarppina koulupäivän. Kahviin jää kuitenkin koukkuun. Ainakin minä karaistun nopeasti kofeiinin vaikutukseen ja tarvitsen sitä päivä päivältä enemmän. Pian käynkin niin, että kun edellisellä viikolla kumosin aamuisin kupin kahvia, seuraavalla viikolla tarvitsen kolme kupillista. Aijai... Parhaiten, tai oikeastaan pahiten, kahvin kittaamisen vaikutuksen näkyy mulla ihossa. Kasvot muuttuvat epätasaisen värisiksi, sinne tänne ilmestyy pienempiä ja isompia näppyjä... Ja iho tuntuu reagoivan kaikkeen erityisen herkästi.

Suosikki: Vihreä tee
- Yritän pysytellä kahvin sijasta vihreässä teessä. Suosikkini on Nordqvistin Green 4 you- vihreä tee- lajitelma. Makua voi vaihdella usein ja tuon lajitelman kaikki maut ovatkin oikein hyviä :) Vihreää teetä voi siemailla huoletta niin usein kuin tahtoo ja sillä kerrotaan olevan puhdistavia vaikutuksia. Tiesittekös, että vaihtamalla kahvin teehen laihtuu vuodessa 5 kiloa! Tiedä sitten kuinka totta tuokin tieto on, mutta joka tapauksessa vihreä tee on terveellistä ja hyvää :)
Ja mikä tärkeintä, iho alkaa voimaan selvästi paremmin jo pian kahvilakkoilun alettua ja vihreän teen päivittäisen nauttimisen jälkeen. Kannattaa kokeilla jos kahvia tuntuu menevän usein ja iho voi huonosti!

2.
Inhokki: Suklaa
- Kuten moni nainen tietää, suklaa aiheuttaa finnejä ja kasvojen rasvoittumista. Ilmeisesti suklaassa pahaa ei ole se puhdas kaakao, vaan suklaan suuri rasvapitoisuus. Oli miten oli, rasvaiset ruoat ei saa mun naamassa aikaan samaa kuin suklaan syönti. Edellisenä päivänä syöty suklaa takaa seuraavan päivän järkyttävät paiseet naamassa. Ja kestää ainakin viikon ennen kuin iho taas rauhoittuu. Ei siis suklaata minulle, kiitos!

Suosikki: Muut namut
- Jos suklaan himo yltyy aivan vastustamattomaksi, ostan pussin Dumleja. Vaikka Dumlet ovatkin suklaisia, ei niissä ole suklaata kuitenkaan paljoa. Ainakaan verrattuna Fazerin siniseen. Suurinta herkkuani ovatkin kaikki kinuskiset karkit ja pehmeät hedelmäkarkit. Myös laku ja salmiakki maistuu. Eli kaikki tarpeeksi makea on tervetullutta :D Siksi onkin helppo vältellä sukltaata, kun on niin paljon kaikkea muutakin hyvää... ;)

3.
Inhokki: Kännykkä
- Mikäli mulla tulee puhutta jonain päivänä tavallista enemmän kännykkään, huomaan sen pian sillä ihon alueella johon kännykkä koskee. Luulen, että kännykän näppis on niin täynnä kaikkea moskaa, että se saa ihon ärtymään. Sama ongelma voi olla, mikäli nukkuu käsi posken alla.
Yritänkin aina muistaa puhuessani puhelimeen, etten pidä kännykkää ihan kiinni ihossa.

Suosikki: Älä puhu puhelimeen...? Laskukin pienenee :D

4.
Inhokki: Hoitamattomuus
- Lomalla tulee meikattua harvemmin ja silloin myös ihon säännöllinen puhdistus unohtuu helposti. Vaikka ei meikkaisi, ihoon kertyy kaikenlaista moskaa joten joka-aamuinen ja -iltainen puhdistus on tarpeen päivittäin. Mikäli ihonhoitoni on hunningolla monta päivää, alkavat erinäiset ongelmat. Iho rasvoittuu tai kuivuu, tulee finnejä/mustapäitä...

Suosikki: Säännölliset hoitorutiinit ja sopivat ihonhoitotuotteet
- Itse yritän pitää kiinni hyväksi havaitsemistani ihonhoitotavoistani. Aamuisin pesen kasvoni pelkällä vedellä, pyyhin ne kasvovedellä ja kosteutan kosteusvoiteella sekä silmänympärysvoiteella. Iltaisin pesen kasvot puhdistusvoiteella ja kosteutan tuhdimmalla voiteella sekä sy- voiteella. Pari kertaa viikossa kuorin ihon.

5.
Inhokki: Finnien puristelu
- Kaikkihan sen tietää, ettei finnejä kannattaisi mennä puristelemaan. Aina niitä näppejä ei vaan voi pitää erossa naamastaan... Mikäli puristan ihosta isomman finnin, ihoon jää yleensä tympeä "kraatteri" jonka paraneminen kestää kauan. Jos taas puristelen pienempiä finnejä, pintakuiva ihoni alkaa hilseilemään usein todella kovasti. Yleensä puristetun finnin tilalle kasvaa myös entistä muhevampi näppy kun puristettuun kohtaan pääsee epäpuhtauksia.
Katsoa siis saa, vaan ei koskea!! Näpit irti!

Suosikki: Teepuu- öljy
- Ostin luontaistuotekaupasta 100% teepuuöljyä erityisesti näppyjen varalle. Ei tämä öljy parissa tunnissa näppyjä poista, mutta ennaltaehkäisee kyllä tehokkaasti. Kun huomaan alkavan finnin, pyyhin kohtaa aina puhdistuksen yhteydessä kasvovedellä ja teepuuöljyllä kostutetulla vanulapulla. Pahimpiin kohtiin lisään sormella reilusti öljyä.
Teepuuöljyn käyttö hillitsee jos alkaneiden finnien kasvuvauhtia ja usein myös kuivattaa finnit äkkiä pois. Tällä keinolla saan myös erityisen ongelma-alueeni, poskipäät, pysymään huomattavasti siedettävimpinä :)

6.
Inhokki: Unen puute
- Missäs muuallakaan univelat näkyisivät kuin kasvoissa? Silmiä turvottaa ja punoittaa, iho on samea.

Suosikki: Unta, unta & unta.
- Mun suosikkiharrastuksiin kuuluu ehdottomasti nukkuminen. Viikolla otan päikkäreitä ja viikonloppuisin nukun surutta pitkälle iltapäivään. Jostain kumman syystä tunnenkin usein olevani kauneimmillani juuri herättyäni :)

7.
Inhokki: Jano
- Jatkuva jano (Joka usein johtuu liiasta kahvinjuonnista...) aiheuttaa ikäviä harmistuksia päivään. Janoisena erityisesti huulten iho tuntuu kärsivän ja on ihan turha käyttää huulikiiltoja koska ne jotenkin tahmaantuu ja kääriytyy pois valkeana töhnänä. Yäk.

Suosikki: 2 litraa vettä päivässä
- Pyrin juomaan aina aamuisin heti herättyäni 2 kuppia kylmää vettä. Jano- ja ruokajuomana käytän aina vettä. Usein vettä tuleekin juotua enemmänkin kuin 2 litraa vettä päivässä ja sen hyvän olon mikä siitä seuraa, huomaa kyllä :)
Muistakaa juoda tarpeeksi, vettä!

Kertokaapas, mitkä ovat lukijoideni tavat vaalia kaunista ja tervettä ihoa? :)


11 kommenttia:

 1. Oi vitsit tämä oli hyvä postaus! Pitää lukea paremmin ajan kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Säännöllinen hikiliikunta (mieluiten ulkoilmassa) auttaa ainakin mua! Iho voi selkeesti paremmin, epäpuhtauksia vähemmän ja iho on kirkkaampi. Jo viikossa huomaa muutokset :)
  Lisäks päiväunet tarpeen tullen saa kasvot hehkumaan, joten ite ainakin vetelen ihan hyvällä omalla tunnolla kauneusunia jos siltä tuntuu ;)

  VastaaPoista
 3. valeria, nuo päikkärit tekee kyllä terää! Täytyypä täydentää listaa :) Tästä postauksesta taitaa tulla semmonen, että lisään siihen juttuja sitä mukaa kuin mieleen tulee...

  VastaaPoista
 4. Kahvista sen verran, että ulkoisesti sen vaikutukset on jotain aivan muuta.
  Kerran tässä ennen sukulaisen rippijuhlia oli ihoni aivan karmeassa kunnossa, ja jostain kuulin että kahvinpuruja. Noh, sekoitin kahvinpuruja, sokeria sekä luottoani majoneesia, ja levitin mämmin näköisen mössön naamaan. Annoin vaikuttaa n. 20 min ja lähdin suihkuun, ja kyllä vaikutuksen näki heti kun suihkusta pois tuli. Ja kahvi siinä se vaikuttava ainesosani oli, aikaisemmat omat naamioni melkein kaikki sisältävät joko sokeria tai majoneesia.
  Kuulostaa järkyttävältä, epäterveeltä ja likaiselta ainakin omasta mielestäni, kahvinpuruja ja majoneesia. Enkä tiedä, mistä johtuu se, että ulkoisesti vaikutukset on erit kuin mitä juodessa. Liittyisikö tähän jotenkin sekin sanonta että kylmä kahvi kaunistaa? =o

  VastaaPoista
 5. Oho! :D Enpäs ole tullut ajatelleeksi että kahvia voisi tietty laittaa naamaan! Josko kofeiinilla olisi ihoa piristävä vaikutus..? :D Millä tavoin tuo siis auttoi ihoasi? Oliko ongelmasi rasvaisuus, kuivuus vai näpyt kenties?

  VastaaPoista
 6. Lähinnä ongelma oli ihon kirjavuus ja sellainen tietty sameus, varmaan tiedät kun on ollut monta päivää sisällä ja iho on vähän ummehtuneen näköinen. Jollain kummalla tavalla kahvi tuntui rauhoittavan pintaverisuonien räikeyttä ja muuta pahimpien ongelma-alueiden punoitusta. Luulenpa että rakeinen koostumus osaltaan kuorikin melko pätevästi, että siinä varmaan piilee suurin syy tasoittumiselle, ja ehkäpä kofeiini sitten tosiaan kirkasti ihoni.
  En sitten tiedä, että miten luotettavaa mössöni on eri ihotyyppien kannalta, omani on enemmän rasvainen kuin kuiva.. Että siitäpäs sitten soveltamaan =)

  VastaaPoista
 7. Luin eilen ihan sattumalta lehdestä että kahvia käytetään nimenomaan kofeiinin virkistävän vaikutuksen ansiosta useissa ihonhoitotuotteissa! Täytyykin tosiaan itsekin kokeilla....

  VastaaPoista
 8. Teepuuöljyn käytöstä haluaisin tietoja.
  Mitä se on?
  Mihin vaikuttaa?
  Miten sitä käytetään?

  VastaaPoista
 9. Teepuuöljy on teepuun öljyä :D Se on luonnon oma antiseptinen aine joka rauhoittaa ihoa. Teepuuöljyä saa käyttää vain ulkoisesti ja mieluusti laimennettuna. Nieltynä se on myrkyllistä. Vahvoina pitoisuuksina se voi aiheuttaa allergiaa eikä sitä kannata käyttää limakalvoille.
  Mm. finneille, hyttysenpistoille ja shampoon sekaan rauhoittamaan päänahkaa/poistamaan hilsettä sitä voi sen sijaan huoletta kokeilla. Itse tipautan tipan tai kaksi teepuuöljyä reilusti kasvovedellä kostutettuun vanulappuun jota sitten painelen finnien päälle.
  Pienten lasten perheissä teepuuöljyä voi hyödyntää myös poistamaan hajuja vaipparoskiksesta. Teepuuöljyä siis voi tipauttaa kangaspalalle jonka sitten teippaa roskiksen kanteen sisäpuolelle.

  Suosittelen ostamaan 100% teepuuöljyä puhtaana luontaistuotekaupoista. Esimerkiksi The Body Shopin teepuuöljy sisältää muitakin ainesosia, esim. alkoholia.

  VastaaPoista
 10. Hei,
  satuin törmäämään kommenttiisi kahvin juonnista:) Juuri tätä olen yrittänyt selittää kavereilleni, että kun kasvojen väritys on jotenkin epätasapainoinen jos juo paljon kahvia, ja vihreä/ valkoinen tee linjalla taas ollessa tuntuu aina että iho voi mitä mainioimmin :) Harvoinpa juuri tuota ihoseikkaa kahvista kun otetaan esille! Mutta samaa mieltä siis olen. Kiva blogi!

  VastaaPoista