sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Konad tutorial

No niin! Tässä tulee nyt pikainen tutorial Konadin käyttöön. Kuvat ovat huonoja ja suttuisia, koska koko operaatio tulee suorittaa todella nopeasti eikä hyviin kuviin ehdi panostaa. Yritän kuitenkin olla mahdollisimman tarkka selostuksissani.

1. Tarvikkeet
- Vanulappuja
- Kynsilakan poistoainetta. Ei öljyistä kuten Dependin vihreä!
- Itselläni on aina alla paperi suojaamassa pöytää

- Aluslakka
- Normaali värilakka tms.
- Pikakuivattava (!!) päällyslakka.

- Lakka konadkuviota varten. Eli joko ihan Konadlakka kuten tässä tutorialissa tai mahdollisimman pigmenttinen tavallinen lakka.
- Leimasin eli Stamp. Ennen käyttöä leimasin tulee hinkata KUNNOLLA mahdollisimman karkealla kynsiviilalla. Eroa leimasimen pinnassa ei näe viilauksen jälkeen. Viilaus on hyvä suorittaa sillä se parantaa huomattavasti kuvion tarttumista laatalta Stampin pintaan. Uutukaisen Stampin pinta on ilmeisesti siis usein liian sileä. Jos kuvio ei tartu viilamisenkaan jälkeen, viilaa lisää ja voimalla!
- Tommonen teräjuttu eli Scraper
- Konadlaatta


2. Lakkaa kynnet normaalisti sillä värilakalla jonka haluat pohjalle. Eli alle aluslakka, päälle tarvittavan monta kerrosta värilakkaa ja päälle pikakuivattavaa lakkaa.
Anna lakkauksen kuivaa varmasti kunnolla, muuten se rypyttyy konanoidessa.
(Hih, koska mulla on itselläni nyt ihana lakkaus jota en halunnut vielä poistaa, armas avokkini uhrasi pienen sievän kyntensä tutorialin vuoksi. Kiitokset siis hälle ;))


3. Konanointi alkaa. Puhdista välineet ensin kynsilakan poistoaineella. Homma ei onnistu jos välineet on rasvaiset/likaiset.

Seuraavat vaiheet kannattaa tehdä vauhdilla. Jos alku on kuitenkin hidasta, voin lohduttaa, että rutiini näppäröittää kummasti ;)

4. Levitä haluamaasi kuviointilakkaa reilusti haluamasi kuvion päälle laatalle.


5. Vetäise Scaperilla yhdellä vedolla ylimääräinen lakka kuvion päältä pois. Paras tulos tulee yleensä vetäisemällä Scraper yläoikealle tai ylävasemmalle. Tämän jälkeen heitä Scraper vauhdilla jonnekin minnelie ja nappaa käteesi Stamp. Nyt äkkiä Stamp kuvion päälle!!6. Jos viila on hoitanut hommansa kunnolla, Stamppia ei tarvitse muhitella kuvion päällä montaa sekuntia. Kunhan sen painaa kerran kunnolla kuvion päälle, kuvion pitäisi tarttua siihen kiinni.


Normaalisti, älä jää ihailemaan kuviota Stampissa :D Tämä vaihe on kuvattu vain jotta tämä vaihe varmasti hahmottuu.


7. Sitten vain Stampissa oleva kuvio mallataan sopivaan kohtaan kynttä. Kuvio kannattaa painaa yhdellä, mahdollisimman lyhyellä ja selvällä liikkeellä vasemmalta oikealle tai toisinpäin kynnelle. Itse tein alussa sen virheen että painoin ja vähän nitkuttelinkin Stamppia kynnellä jotta kuvio tarttuu. Sellainen on aivan tarpeetonta ja saa vain kuvion leviämään!

Stamp ja kuviolaatta tulee pyyhkäistä kynsilakan poistoaineella joka kuvion välissä. Scraperin puhdistan yleensä kun väriä alkaa olla siinä haitaksi asti...

Mikäli käytät kuvioon Konadlakkaa, anna sen kuivahtaa kynnellä 10- 15 min. jonka jälkeen levitä yhdellä- kahdella vedolla pikakuivattava kynsilakka. Älä korjaile, kuvio leviää! Mikäli käytit normaalia lakkaa kuvioon, voi pikakuivattavan laittaa melko pian kuvion teon jälkeen.

Vikana, ihaile tulostasi! :) Kuvauksen takia tämäkin esimerkkikuvio ehti vähän levitä.


Ps. Puhdista tarvikkeet kunhan ehdit... ;PJos tutorialista puuttui jotain tai se herätti kysymyksiä, korjaan tekstiä tarpeen mukaan!

25 kommenttia:

 1. Kiitoksia ohjeista :)! Hih, ihania nuo uhrautuvat avokit. AU (Avokin Uhraus) -merkinnät saavat aina leveän hymyn tai naurun huulille :D.

  VastaaPoista
 2. Ahaa, onko tuo joku oikein virallinenkin nimitys xD Täytyypä muistaa!

  VastaaPoista
 3. KIITOS! Auttaa varmasti alkuun Konadin kanssa, toivottavasti vain paketti saapuu PIAN! Ajatuskin näistä ihanuuksista on saanut pysymään hyvin erossa kola-pullosta. Jee!

  Au? Ja kun avioon astutte, niin uhraukset loppuvat. *pelottelee* ;D Nimimerkillä rouva yhdettätoista vuotta

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti nyt muistin kaiken oleellisen. Kysy sitten jos tosiaan jäi jotain epäselvää :)

  Saas nähdä raaskiiko tuo ukko olla niin ilkeä, etteikö vähän uhrautuisi näitten mun meikkijuttujen kanssa myöhemminkin :D 5,5 vuotta se on tätä hörhöilyä jo jaksanut ja ainakin toistaiseksi hampaita kiristelemättä... *koputtaa puuta*
  ;)

  VastaaPoista
 5. Miksihän kaikki aina "käskevät" näissä konad-tutoriaaleissaan olla käyttämättä Dependin vihreää.. Itse en saa koskaan kuviota tarttumaan vaikka viilaisin (liioitellusti) rautaviivalla stamperia, mutta kun kerran pyyhkäisee laatan ja stamperin dependin vihreään kostutetulla vanulla tarttuu todella hyvin! Sitten, kun ei enää tartu, pyyhkäisee uudestaan niin tarttuu taas :)

  Itsellä ainakin on toiminut näin kaikista parhaiten ja muiden kynsilakanpoistoaineiden kanssa en saa edelleenkään konadeja toimimaan. Erikoista.

  VastaaPoista
 6. Yleensä se öljyinen pinta jonka Dependin vihreä jättää, estää värin tarttumisen siihen laattaan ja sitten myös Stampin muoviseen pintaan. Ootkos ihan kunnolla ja voimalla viilannut stampin pintaa? Useita kymmeniä sekunteja? Ainakaan omistamani metalliset viilat eivät ole olleet kovinkaan karkeita vaan karkeimpia on sellaiset halppikset tai taikaviilan karkein puoli.

  Mutta hei, jos sulla toimii noin, niin mikäs siinä :D Eihän sillä tekotavalla niin väliä jos lopputulos miellyttää :)

  VastaaPoista
 7. Erinomainen tutorial! Vain se jäi arvoitukseksi MIKSI leimasinta pitää viilata?

  VastaaPoista
 8. Mainio huomio Inkivääri! Stamppia kannattaa viilata koska se karhentaa pintaa. Kuviot ei tahdo tarttua uutukaisen sileään Stampin pintaan.

  VastaaPoista
 9. Avokki kiittää hymysuin kehuista :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos tutoriaalista, jos joskus saisi hankittua noita konadin settejä. :) Sulle olis haaste blogissani. :)

  VastaaPoista
 11. siis sori oon tyhmä mut voiko ensin oman kynnen lakkaa ihan normaalisti jollain tavallisella lakalla? ja siihen kuvion tekoon tarttee sen konad-erikoislakan? et lakkaan vaikka ihan normaalilla kynsilakalla kultaseks ja mustalla konad-lakalla jotain kuvioo.. ? :D

  VastaaPoista
 12. Höspsis! Ei kysyvä tieltä eksy ja tulee kivemmat kynnetkin ;D

  Eli joo, ensin kynnet lakataan ihan normaalisti; alle aluslakka ja sen päälle normaali värilakka. Tai siis voihan se olla väritönkin, ihan minkä lakan haluat laittaa.

  Kuvion voi tehdä konad- erikoislakalla tai ihan tavallisella, peittävällä värilakalla. Itse käytän usein tavallisia lakkoja konanointiin, tulee ihan erilaisia kuin pelkällä mustalla tai valkoisella :) Konad-lakkoja on toki useita eri värejä, mutta itse en halua maksaa 6 euroa lakasta jolle ei sitten ole muuta käyttöä. Kun kerran monet tavallisetkin lakat ajavat saman asian.

  Selitinkö ymmärrettävästi? :)

  VastaaPoista
 13. KIITOS! Sain Konad-paketin postista tänään ja tuskanhiki päällä yritin uudelleen ja uudelleen saada värin tarttumaan stamperiin. Googlettamalla eksyin tänne ja tuo stamperin viilaus todellakin tehosi ja toimi! Netin mallivideoilla ei tietenkään huomattu tuota kertoa. Mutta kiitos, pelastit iltani! :)

  VastaaPoista
 14. Ollos hyvä :D Hienoa että löysit avun!

  VastaaPoista
 15. Katso: http://www.konad.ee/konad-koristeleimasimet
  Tilaukset: http://www.epood.konad.ee

  Olen erittäin tyytyväinen, halvat hinnat.

  VastaaPoista
 16. sama ku anni.

  t. morso fani

  VastaaPoista
 17. Stampia ei tarvitse viilata, jos sitä ei paina laattaa vasten. Käytän stampia niin, etten paina, vaan "siirrän" kuvion kevyesti rullaamalla stampia oikealta vasemmalle. Pääasia silti varmaan, että kuvion saa kynteen, eipä väliä, millä konstein:)

  Eevi

  VastaaPoista
 18. Kyllä mäkin pyöräytän stampin kuvion päällä, tosin samalla painaen sitä laattaa vasten, mutten alussa saanut tarttumaan kuviota. En sitten tiedä, että voisiko noissa stamppien materiaaleissa olla jotain eroja? Ja voihan sitä aivan hyvin olla vikaa tässä käyttäjässäkin :D

  VastaaPoista
 19. Kiitos toooosi paljon tästä postauksesta! VIHDOIN sain omakseni konadeja, muistin tän postauksen ja ny on hyötyä :)

  VastaaPoista
 20. Iloisia hetkiä kynsien kanssa! :)

  VastaaPoista
 21. Heii, kokeilin tossa n viikko sitten ensimmäistä kertaa ja heti onnistu suht hyvin! :) Välillä kuvat meni vähän vinoon.. :P

  VastaaPoista
 22. Hienoa! Ei se oo vaikeeta kun sen osaa ;D

  VastaaPoista