sunnuntai 25. lokakuuta 2009

SPAresource Vanilla Sugar


Lisää Seppälän ostoksia :) En nykyisin ostele paljoakaan markettien tms. voiteita koska olen siirtynyt paljolti luontaiskosmetiikkaan ja/tai parabeenittomiin ja silikonittomiin tuotteisiin. Seppälässä kiinnitin kuitenkin huomioni näihin Vanilla Sugar- sarjan kauniisiin pakkauksiin ja aloin selailemaan inciä. Tuotteissa on kyllä valitettavasti parabeeneja, sekä silikonia, mutta en usko, että suuria määriä. Päädyin ostamaan sekä Hand Creamin että Butterin.

Lukuunottamatta parabeeneja ja silikonia, incit lupasivat kuitenkin todella hyvää hoitavuutta ja kosteutta. Sitä paitsi talvella silikonia on ihan hyvä olla voiteissa vähän koska se suojaa ihoa pakkaselta. Nämä tulee mulla "käsilaukkukäyttöön" eli käytän päivittäin kotona öljyjä mutta esimerkiksi koulussa iskee joskus kova tarve voiteelle ja tällöin on hyvä kun repusta löytyy pelastava purnukka :)

Voiteissa on mm. karite-, kaakao- ja mangovoita sekä muita luonnonöljyjä. Voiteet ovatkin paksuhkoja ja ne kosteuttavat pitkään ja tehokkaasti. Tuoksu on makean vaniljainen ja se säilyy aika kauan iholla, olematta kuitenkaan liian voimakas.

Mielestäni tuotteet ovat hyvin samanlaisia. Kumpikin hyviä. Suosittelen kuiville talvikäsille! Käsivoide tuubi on varmaan hygieenisempi. Hintaa oli muistaakseni alle 3 euroa/tuote ja kummankin pakkauskoko 50ml.

10 kommenttia:

 1. Mulla on ollut noita käsivoidetuubeja kolmessa eri tuoksussa. Tykkään tosi paljon, joskin tuo vaniljasokeri oli itselleni liian makean tuoksuinen. Mutta hyvä rasva nimen omaan niille kuiville talvikäsille.

  VastaaPoista
 2. Ai enpäs tiennytkään, että Seppälällä on ollut samoja voiteita aiemminkin myynnissä :) Ilmeisesti tuoksut vaihtuu sitten kausittain? Hyvä juttu, koska ostan varmasti mielelläni samoja voiteita jatkossakin satunnaiskäyttöön.

  VastaaPoista
 3. Nam, vaniljaa! Pitää varmaan kokeilla, kun mulla tahtovat kädet kuivahtaa kovasti näin syksyllä ja talvella. :)

  VastaaPoista
 4. Kannattaa Sagu ehdottomasti testaa, hintakin kun on niiiin pieni :))

  VastaaPoista
 5. Mutta onhan puolukoissa, mustikoissa ja omenoissakin parabeeneja? Suurin osa parabeeneista saadaan ruoan mukana... Mutta silikoni esim. shampoossa on ihan turha. Latistaa ja rasvoittaa hiukset.

  Itse olen myös luonnonkosmetiikan kannallla, mutta valitettavasti myös niiden valmistajat tekevät rahaa. Siksi en luota ihan kaikkiin kauniisiin markkinointipuheisiin, esim. en voi käsittää tuota parabeenivouhotusta jos sitä kerran jopa syödään terveellisen ruoan mukana (!) Sitä paitsi jotkut luonnonaineetkin voivat olla vaarallisia jollekkin yksilölle..

  VastaaPoista
 6. Täytyy myöntää etten kyllä ole ollut tietoinen ruoan sisältämistä parabeeneista. Täytyypä tutustua aiheeseen lisää kunhan taas on aikaa :)

  Itse koen silikonin ihan hyödyllisenä suojaamaan pakkaselta. Niin hiuksia kuin joskus ihoakin. Suuria määriä en sitä kuitenkaan kaipaa, enkä perustuotteisiini.

  VastaaPoista
 7. Kuolasin näitä Spa Resource-tuotteita tänään Cittarissa: käsivoidetta, vartalovoidetta ja -voita, suihkugeeliä, huulirasvaa, body mistiä... Tuoksuina vanilja, kookos, mansikka ja mango tms. Olivat lahjapakkauksissa (käsirasvat pakettina, mansikan tuoksuiset pakettina ym.), eikä mitään harmikseni myyty erikseen.

  Osaatko sanoa onko Seppälässä tällä hetkellä näitä tuotteita muissa tuoksuissa kuin vanilja? :) Ilmeisesti näitä siis myydään Seppälässä yksittäin. Tuo voi saattaisi olla pelastus mun käsiraukoille, hiekkapaperinkarheat sormien välit oikein huutavat kosteutusta ja pehmitystä! Armoton sikalenssun välttely ja käsien pesu meneillään, ja käsien kustannuksella valitettavasti...

  VastaaPoista
 8. Valitettavasti en tiedä mikä on tilanne kaikissa Seppälissä.. Siellä mistä itse ostin nämä, oli vain tuota Vaniljasokeria.

  Itsekin katselin Cittarissa niitä pakkauksia, kaikki missä lukee Mango on mulle pakkomielle ;)

  Psst. Laita rypsiöljyä yöksi käsiin, auttaa varmasti! ;)

  VastaaPoista
 9. Minua häiritsee keskustelun muka-asiantuntevuus.Kun bloginpitäjä kerran seuraa Kemikaalicocktailia, olisi suotavaa että hän sisäistäisi tämän asiantuntevan bloggaajan keräämän informaation.Nyt heittelet huolimattomasti oppimiasi sanoja ilman että olisit perehtynyt asiakokonaisuuteen.
  Parabeeneja pidetään hormonihäiritsijöinä, jotkut tutkimukset karsinogeenisinakin = haittaavat siis lisääntymiskykyä ja saattavat aiheuttaa syöpää.
  Silikonit eivät hajoa luonnossa.
  Mitä tulee Seppälän tuotteiden hintatasoon:noilla hinnoilla ei tehdä laatua vaan raaka-aineet ovat halvimmat mahdolliset ja tuoksut keinotekoisia.Valtaosa ihmisten hajusteherkkyydestä johtuu keinotekoisista hajusteista, ja se syntyy pitkällisen altistumisen myötä.
  Mitä pahaa on "bisneksen tekemisessä" -viittaan aiempaan kommenttiin. Jokainen joka käy töissä "tekee bisnestä", sillä hän myy omaa työpanostaan.
  Luonnonkosmetiikan hinnat ovat tosi edulliset kun tietää millaiset raaka-aineet siinä on, sen sijaan seppälöiden ym halvat hinnat voivat tulla käyttäjälle kalliiksi ajan mittaan.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, ensinnäkin, vaikka luen Kemikaalicoctailia satunnaisesti, en ole hankkinut näitä käsityksiäni sieltä. En myöskään luota mihinkään yksityishenkilön (Enkä aina ns. luotettavienkaan lähteiden) tuottamaan tietoon sokeasti. En siis ymmärrä tuota viittaustasi siihen, että minun tulisi tuntea Kemikaalicoctailin sisältö.

  Tiesin mainitsemasi asiat parabeeneista enkä ole väittänyt silikonin hajoamisesta luonnossa yhtään mitään. Parabeeneista on ristiriitaista tietoa tällä hetkellä. Itse en tiedä mikä on totta, enkä usko kenenkään yhden ihmisen puheisiin tässä asiassa. Itse välttelen parabeeneja "varmuuden vuoksi" koska niiden välttely on kuitenkin melko helppoa. Totaalikieltäytyjä en kuitenkaan ole.

  Mitä tulee bisnes-vertaukseen, mielestäni esimerkkisi on melko ontuva. On aika eri asia tehdä rahaa brändillä kuin käydä töissä. En tietääkseni huijaa ketään käymällä ansiotöissä, mutta mielestäni monet merkit kyllä nyhtävät rahaa pelkän nimen perusteella.
  Mä en tuota bisnesasiaa kuitenkaan esille ottanut, joten ei siitä sen enempää.

  Jos haluat, tarkenna toki hieman kommenttiasi :) En täysin ymmärtänyt kritiikkiäsi. Kiitos siitä silti!

  VastaaPoista