perjantai 21. lokakuuta 2011

Hyvä vai paha LV Hoitoaine?


Olin tässä taannoin reissussa ja multa loppui hoitis. Kipaisin nopeasti kauppaan ja päätin vihdoin kokeilla paljon hehkutettua LV Hoitoainetta. Odotuksissa oli todella hoitava ja hellävarainen, hajusteeton hoitoaine.

Käytin hoitista pari kertaa, mainioin tuloksin. Yhdistettynä jo esiteltyyn Urtekramin No Perfume Shampooseen tuloksena on aivan ihanan puhtaat, pehmeät ja ilmavat hiukset! Muutaman kerran käytöllä ei myöskään ilmennyt sähköisyyttä, johon hiukseni ovat erittäin taipuvat.

Muttamutta... Erään kerran tulin sitten lukaiseeksi incin. Se kuulostaa tältä:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Paraffin, PEG-20 Stearate, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin

No niin, se siitä ilosta sitten. Mineraaliöljyjä useammassakin muodossa. En tullut lainkaan ajatelleeksi, että tämä astma- ja allergialiiton hyväksymä hoitoaine, joka ei sisällä silikoneja, parabeeneja, hajusteita eikä väriaineita olisikin kyllästetty mineraaliöljyillä! Google tietää paljon mineraaliöljyistä ja niiden haitoista löytyy kyllä paljon tietoa. Eli jos kiinnostaa, suosittelen perehtymään aiheeseen!

LV Hoitis kyllä toimi hyvin hiuksissa, sitä en voi kieltää. Mutta mineraaliöljyjä en halua käyttää missään kosmetiikkatuotteissa, joten tämä jää jatkossa visusti kaupan hyllyyn.

2 kommenttia:

 1. Mitä vikaa incissä? Mineraaliöljy on yhtä paljon luonnosta peräisin kuin vaikkapa auringonkukka öljy :D Ihmisestä tuntuu pahalta vain koska se on tulee öljyteollisuuden sivutuotteena. Sitä on siis mielikuvan vuoksi vältettävä.

  Huom. Tuon ko. LV hoitoaineen inci-listan mineraaliöljyllä tarkoitetaan kosmetiikassa käytettävää hyvin pitkälle jalostettua ja puhdistettua mineraaliöljyä! Ei NYKYÄÄN VOI OLLA haitallinen tai edes komedogeeninen eli ei siis tuki ihohuokosia. Tietysti löytyy vielä ihotautilääkärien VANHOILTA listoilta, jotka Google myös löytää. Google löytää myös muutakin jos jaksaa etsiä.

  Jännä huomio vielä,
  yleensä teksteissä, joissa mineraaliöljyillä pelotellaan, on käytetty lähteenä jonkin "luonnon"kosmetiikka firman tai vastaavan höpöhöpöjuttuja.

  Hyvänä esimerkkinä hiiritesti, jolla pyrittiin todistamaan, että mineraaliöljy aiheuttaisi syöpää :D Hiiren ohut iho hiukkasen eroaa ihmisen ihosta + hiiret ovat tottuneet elämään pimeässä.

  Eli hiirillä pyrittiin tekemään testi, jolla todistetaan mineraaliöljy haitalliseksi. Jalostettu mineraaliöljyhän on yksiä puhtaimpia ja vähiten allergisoivia raaka-aineita maailmassa. Joten aika vaikea tehtävä, mutta siitä kuitenkin selvittiin! Hiiriä säteilytettiin pari kertaa viikossa 20 viikon ajan ja voideltiin kosteusvoiteilla, joissa oli mineraaliöljyä. Yllättäen alkoi esiintymään ihosyöpää :D Mineraaliöljyttömillä voiteilla tälläista vaikutusta ei ole.

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut, että monista kosmetiikassa käytettävistä aineisosista löytyy tietoa ja "tietoa" paljon suuntaan jos toiseen. Kuitenkin on totta, että kosmetiikassa käytetään paljon kemikaaleja sekä muita ihoa ärsyttäviä ainesosia, joiden pitkäaikaisia vaikutuksia ei välttämättä vielä tunneta.

  Siispä olen itse nähnyt parhaaksi karsia elämästäni kaikki sellaiset tuotteet ja ainesosat, joita en välttämättä tarvitse. Ihan äärimmäisyyksiinhän minä en tätä jaksa ihan vetää, mutta kun nykyisin on niin helppoa valita tuote, jonka inci on lyhyempi ja luotettavamman oloinen, niin sen teen.

  VastaaPoista