lauantai 11. syyskuuta 2010

Avokado- ja pellavansiemenöljy


Öljyillä voi saada aikaiseksi ihmeitä. Monet niistä sopivat hellimään sekä hiuksia, että ihoa. Öljyt ovat toki myös tärkeä osa ravitsemusta!

Moni varmaankin jo tietää, että rrrrakastan rypsiöljyä ihonhoidossa! Talvipakkasilla se pelastaa kuivan ja halkeilevan ihon. Olenkin kehuskellut rypsiöljyä enemmän jo tässä postauksessa.

Avokadoöljy on hieman kevyempää kuin rypsiöljy. Se sopii monille hyvin hiusten tehohoitomuhituksiin ja ekstrahoitona iholle. Itse testasin sitä ensin hiustenhoidossa. Sekoittelin Tigin Oatmeal & Honey- hoitoainetta, XZ Xylitol-hunaja- hoitoainetta, L'anzan Hair Repair Reconstructoria sekä avokadoöjyä. Muhittelin hoitoa hiuksissa pyyhkeen alla pari tuntia. Tulos oli kertakaikkisen mahtava! Lasimaisen suorat ja littanat hiukseni tuntuivat todella paljon paksummilta jo kosteina. Kuivuttuaan ne olivat erinomaisen tuuheat, ilmavat ja sileät. Ei tietoakaan lätsäytyksestä! Hiukset pysyivät koko seuraavan päivän aivan yhtä puhtaantuntoisina kuin vastapestyinä, vaikka kävinkin pyöräilemässä lippis ja kypärä päässä. Toki nuo mainitsemani muutkin tuotteet ovat hyviä, mutta en ole ennen saavuttanut millään hoitiskombolla samanlaista paksuutta ja tuuheutta kuin tällä kertaa.

Samalla, kun muhittelin hiushoitoa, sipaisin kasvoille kunnon kerroksen avokadoöljyä. Muhitusten jälkeen pyyhkäisin ylimääräisen öljyn pois vanulapulla ja Erisanin kasvovedellä. Öljyä jäi iholle juuri sopivasti yötä vasten ja aamulla iho oli pehmyt. Epäilin etukäteen, että avokadoöljy saattaisi tukkia ihoa ja että aamulla naamani kukkisi kunnolla. Ainakaan yksi "avokadoöljynaamio"- kerta ei kuitenkaan tukkinut laisinkaan! Päinvastoin, jo olemassa olleet finnit ja näpyt ovat vähentyneet parissa päivässä.

Kokeilin avokadoöljyä myös toivottoman kuivalle silmänympärysiholleni. Laitoin sitä iltapesun jälkeen ohuelti koko luomelle olettaen, että rasvaisuus säilyy iholla koko yön. Pian kuitenkin huomasin, että öljy oli suorastaan hulahtaen imeytynyt ihoon ja laitoin yöksi vielä Pirkan Lastenvoidetta sy- iholle. Aamulla iholla oli pehmeä ja samettinen tuntu :) Iho oli selvästi paremman tuntuinen, kuin ilman öljylisää.

Avokadoöljyn tuoksu on hyvin mieto, ei milläänlailla häiritsevä.

Pellavansiemenöljyn ostin aluperin ravintolisäksi. Se on kuitenkin aika pahan makuista ja jäänyt ennemminkin lisäiltäväksi koiran ruokakupin sisältöön. Olen kokeillut myös pellavansiemenöljyä silmänympärysiholle. Ps- öljy on mielestäni "öljyisempää" kuin avokadoöljy ja se riittääkin yksinään yöksi sy- iholle. Ei tarvinne erikseen kertoa, että tekee ihmeitä ;)

Pellavansiemenöljykään ei tuoksu kummemmin. Olen kylläkin käyttänyt sitä vain pienelle ihoalueelle, mutta tarkoituksena on kokeilla tätäkin öljyä naamion tavoin.

Voin kuvitella kummankin öljyn olevan aivan omiaan myös käsien ja kynsien hoitoon! Avokadoöljyn voisi odottaa imeytyvän ihoon ja kynsiin erinomaisesti. Täytyy siis kokeilla! :)

Näin monikäyttöisiä ja edullisia tuotteita kannattaa kokeilla! Kokeilu ei ole kallis, mutta tulokset voivat olla sitäkin antoisampia.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa mahtavalta! Täytyy ehdottamasti kokeilla ainakin tuota avokadoöljyä. Ei olisi tullut itselleni mieleenkään muuten eli kiitos vinkistä:).

    VastaaPoista
  2. Hei!
    En enää muista miten päädyin blogiisi (vaikka justiinsa vasta tänne löysin ;-) ) mutta ryhdyin selaamaan postauksiasi ja törmäsin tähän. Oli sitten pakko tulla kommentoimaan. Hankin itse ehkä noin viikko sitten tämän samaisen avokadoöljyn ja olen käyttänyt sitä meikinpoistoon sekä hiusten ja hiuspohjan hoitamiseen. Olen ollut tosi tyytyväinen! Ainoa miinus tulee säilyvyydestä, öljyhän tulisi käyttää 3 kuukauden sisällä avaamisesta. Tiedä sitten kuinka tarkkaa senkin kanssa oikeasti on, varsinkin näin ulkoisella käytöllä. ;-)

    Ostin kokeiluun myös saksanpähkinäöljyn, sekin on aivan ihana! Todella pehmoisen tuntuinen iholla, samettinen. Sitäkin olen käyttänyt lähinnä meikin poistoon ja hiushoitona. Suosittelen kokeilemaan sitäkin jossain välissä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! Enpä ole itse törmännytkään saksanpähkinäöljyyn! Täytyy ehdottomasti testata :)

    VastaaPoista
  4. Kokeile kylmäpuristettua kookosöljyä ihon hoidossa,kuivalle iholle ihanaa ja huuletkin pysyvät suudelmanpehmeinä.Ostin Life luontaituotekaupasta.Suosittelen!

    VastaaPoista